Thursday, December 14, 2006

Helsinkiläinen asianajaja Kari Silvennoinen: Sotasyyllisyystuomioita yritetään taas purkaa kuten olisi pitänyt jo aikaa sitten tehdä, eikä alistua

Sotasyyllisyystuomioita yritetään taas purkaa

Julkaistu: Torstaina 14.12.2006 18:02

Teuvo Arolainen

Helsingin sanomat
OSVALD HEDENSTRÖM

Sotasyyllisyystuomioita yritetään taas purkaa
Sotasyyllisyysoikeudenkäynnin syytetyt vasemmalta Henrik Ramsay, Tyko Reinikka, Antti Kukkonen, Edwin Linkomies, J.W. Rangell, Risto Ryti, Väinö Tanner ja T.M. Kivimäki.

Helsinkiläinen asianajaja Kari Silvennoinen haki torstaina 14.2.2006 lehti-ilmoituksella päämiehiä oikeusjuttuun, jolla hän ryhtyy ajamaan 60 vuoden takaisen tuomion purkamista. Ensimmäiset omaiset ovat jo ilmoittautuneetkin hänelle.

"Ilmoitus on poikkeuksellinen, mutta poikkeuksellinen on asiakin", hän sanoo.

Silvennoinen ei ole niinkään hakemassa tuomittujen kunnian palautusta – "koska kunniaa, jota ei ole koskaan viety ei voida palauttaa" – vaan edistämässä virittelemäänsä oikeudenkäyntiä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa (EIT).

EIT:ssä on vireillä kanne Venäjän valtiota vastaan miehitetyille alueille jääneiden kiinteistöjen ja maa-alueiden palauttamiseksi niiden alkuperäisille omistajille tai heidän omaisilleen.

"Kun siinä Karjala-asiassa Venäjä kaikella todennäköisyydellä vetoaa Pariisin rauhansopimukseen ( = miehityssopimukseen ), jossa Suomi on syyllistetty sotaan, sekä sotasyyllisyysoikeudenkäyntiin, niin tuomion purkamisella on vaikutusta tämän päivän oikeudenkäyntiin", hän sanoo.

1 comment:

Anonymous said...

aluepalauttajat.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading aluepalauttajat.blogspot.com every day.
bad credit personal loan
cash advance